taival-map

Strateginen taival – kiihtyvästi valintoja

Pasi Mantila

Chief Growth Officer

Tag : our taival, strategy

Yrityksen elinkaarelle mahtuu monen monituista strategiajaksoa. Niistä jokainen syntyy usein miten strategisen tilannekuvan, tulevaisuuden ilmiöiden ja tiukkojen valintojen tuloksena. Ja sitten tulee se vaikein vaihe: Miten saada muutos aikaan niin, että yrityksen strateginen taival sisältäisi muutoksia, joilla on aidosti merkitystä ja niin, että ne näkyisivät ja tuntuisivat niin omassa henkilöstössä kuin asiakkaan kokemuksessa? Yrityksen matka kohti uutta strategiaa onkin kokoelma monia polkuja, joiden identifiointi, sisäistäminen ja vaadittuun muutokseen heittäytyminen ovat avain toteutukselle, joka lopulta ratkaisee mistä lähtökohdista seuraava taival voidaan startata.

Näiden “taipaleiden” syklit tihenevät jatkuvasti ja niihin liittyvä ketteryyden ja tehokkaan johtamisen tarve kasvaa sen myötä. Yrityksillä on valtaisa haaste ajaa lähes jatkuvaa muutosta ja samaan aikaan vakiinnuttaa ja pyörittää tehokkaita ja toimivia hyvää asiakaskokemusta synnyttäviä prosesseja. Tämän haasteen helpottamiseksi tarvitaan strategiakumppaneita.

Strategiakumppanin tehtävänä on tulla asiakkaan johdon rinnalle tarjoamaan lisävoimaa, inspiroivaa ajattelua ja tietämystä tulevaisuuden skenaarioista. Johto kantaa vastuun päätöksistä, mutta yhtä tärkeää kuin päättäminen, on myös se, miten päätökseen tullaan. Osallistamalla organisaatiota päätöksentekoon ja siihen liittyvään pohdintaan, syntyy myös sitoutumista tuleviin päätöksiin. Synnyttämällä mahdollisia polkuja ja kirkastamalla parhaita kulkureittejä, löydetään yhdessä sudenkuopat ja osataan varautua haasteisiin. Hyvän strategiakumppanin tehtävä on viedä johto kohti päätöstä – ja sen jälkeen kohti muutosta.

No alt text provided for this image

Me olemme antaneet itsellemme lupauksen siitä, että tuotamme Kestävää menestystä – ”Sustainable Success”. Se tarkoittaa, että meistä on tärkeää tuoda strategiseen transformaatioon kolme tärkeää näkökulmaa , jotka ovat elintärkeitä tässä ajassa kaikelle yritystoiminnalle. Olemme oppineet johtajina ja strategisina neuvonantajina, että vain hyvin toteutettu strategia voi olla arvokas strategia. Monelle hyvällekin johtajalle on kuitenkin suuri haaste ajaa strateginen muutos läpi ja siksi olemme luoneet uuden palvelukokonaisuuden ”Strategy as a Service”, jolla tuemme johdon onnistumista strategian toteutuksessa. Jos meitä ajava merkitys tai uuden ajan strategiapalvelu kiinnostaa, niin uudistunut www.taival.com kertoo niistä lisää.